MAKELAARCHECK.NLSoorten Makelaars

Er zijn verschillende soorten makelaars waar u uit kunt kiezen. Dit hangt natuurlijk af waarvoor u een makelaar nodig heeft. Hier bespreken wij wat de verschillen zijn tussen deze makelaars en hoe u de juiste kunt vinden.

Welke verschillende makelaars zijn er?

VERKOOPMAKELAARS
Voor het verkopen van uw huis kunt u een verkoopmakelaar inschakelen. Zij zullen u helpen met een goede vraagprijs vaststellen. Ook maken zij vaak de foto`s van uw woning en schrijven zij de advertenties. Er wordt van deze makelaar een bord op poster geplaatst voor een groter bereik en begeleiden zij ook eventuele kopers naar uw huis. Zij zullen alles voor de verkoop van uw huis doen zodat dit het beste wordt verkocht. Deze makelaar kunt u voor een vast bedrag inschakelen, maar het is ook mogelijk om dit via een zogenaamde courtage te doen. Dit betekent dat de makelaar een percentage van de verkoopprijs krijgt.

AANKOOPMAKELAARS
Een aankoopmakelaar zal u helpen met het kopen van een huis. Dit is erg handig als u er zeker van wil zijn dat zij handelen vanuit uw eisen aan een woning. Het kopen via een verkoopmakelaar zal altijd anders zijn aangezien zij handelen vanuit de verkopers kant. De aankoopmakelaar zal dus uw eisen voorop stellen en niet met de verkoper bezig zijn. De belangrijkste punten waar een aankoopmakelaar rekening mee houd zijn: De bouwkundige staat van het huis, met een kritische blik de woningen beoordelen die voor u interessant zijn en onderhandelen over de koopprijs.

VERHUURMAKELAARS
Het komt niet heel vaak voor dat er tijdens de verhuur een makelaar bij is, maar dit kan toch erg handig zijn. Deze neemt een hoop taken op zich die u anders als verhuurder zelf zou moeten doen. De verhuurmakelaar zal advies geven over de prijs, foto`s maken in de woning en nog veel meer zaken die hieromheen moeten worden geregeld.

TAXATEUR
De taxateur is ook een vorm van makelaar. Zij zullen een taxatierapport opstellen voor uw huis. Hiervoor worden er naar veel zaken gekeken om zo voor u de juiste prijs te kunnen inschatten.

INTERNETMAKELAARS
De internet makelaars doen eigenlijk hetzelfde als de originele makelaar. Alleen nemen zij niet alle taken op zich voor de verkoop van het huis. Voor deze andere taken zal u dan iemand anders moeten inhuren of moet u dit zelf doen. Het grote voordeel is wel dat deze makelaars vaak een stuk goedkoper zijn dan de originele makelaars.